Haettiin miehen kanssa keskiviikkona olkkariin uusi hieno töllötin, perjantaina siihen tuli postissa nettitikku ja lauantaina oli sitten tarkoitus viettää leffailtaa, kun lapset saadaan rauhoittumaan oman ohjelmansa pariin. 

Esikoinen tuli sitten iltapäivällä kotiin kovasti itkien, kun oli tippunut päiväkodin pihalla aidan päältä ja vasempaan käteen koski. Ei pystynyt liikuttamaan, ei nostamaan. Tunnin päästä tilanne jatkui vaan, joten ei auttanut kuin mennä käymään terkkarilla ensiavussa. Päällisin puolin näytti olevan käsi paikoillaan, mutta käsivarressa oli turvotusta. Lääkäri tutki ja laittoi lähetteen Hyvinkään sairaalaan röntgeniin. 

Sinne sitten mentiin pojan kanssa, käsi kuvattiin ja olkaluun murtumahan siellä sitten oli. Käsi kipsattiin ja maanantaina saadaan tietää, joudutaanko käsi leikkaamaan vai meneekö kipsin kanssa (kirurgi keskustelee lastenkirurgin kanssa). Jos menee pelkällä kipsillä, kipsi 4 viikkoa + 4 viikon varoaika kädellä, joten 8 viikon liikuntakielto; ei juoksentelua, ei sählynpeluuta, ei trampoliinia, ei pyörällä ajoa jne. Ja poika joutuu opettelemaan kirjoittamista oikealla kädellä -tottahan toki perheen ainut vasuri satuttaa juuri sen vasemman kätensä...

Koville tämä tilanne pojalle ottaa, kuuli lääkärin arvailun mahdollisesta leikkauksesta ja sen jälkeen ei muuta kuullutkaan, panikointi alkoi heti ja "äiti mä en halua joutua leikkaukseen". Yritä siinä sitten rauhoitella paniikissa olevaa poikaa ja selittää, että lähdetään tällä kipsauksella, katsotaan sitten siitä, ei se leikkaus ole satavarma.

Huomenna ollaan sitten viisaampia tässä asiassa.